BlogMuntanyaBlogMuntanya
 Solde Solde
Estas en BlogMuntanya Archivo de reseas Islàndia – Landmannalaugar – Brennisteinsalda (855 M.)
Excursionismo | Islàndia - Landmannalaugar
Islàndia – Landmannalaugar – Brennisteinsalda (855 m.)
Tipo de Entrada: RESEA | 1 visitas

La ruta consisteix ascendir un dels cims amb més color del món, el Brennisteinsalda, de 855 metres, situat a la zona de Landmannalaugar, a la part alta del sud d’Islàndia. Landmannalaugar és una zona d’una increïble bellesa, i sens dubte un dels llocs a visitar de l’illa de gel. És una zona geològicament molt interessant, amb camps de lava, fumaroles, muntanyes de riolita i tots els color imaginables.


 

Camp de lava
 

Brennisteinsalda
 

Fumaroles
 

Landmannalaugar
 

Landmannalaugar
 

Zona: Landmannalaugar (Islàndia)

Tipus: Excursionisme

Accés: A través de les carreteres 26, F208 o F224. Molt recomanable un tot-terreny, tot i que alguns turismes també hi arriben. Consultar prèviament l’estat de les carreteres.

Desnivell: 400 metres aprox. de desnivell positiu.

Recorregut: 7 km. Aprox.

Temps: 2:30 hores

Dificultat: molt fàcil

Època recomanable: a l’estiu. La resta de l’any és de difícil accés i cal tenir el material i l’experiència necessaris.

 

Descripció:

00:00 – Landmannalaugar (600 metres): es parteix des del centre de Landmannalaugar, on es possible acampar o bé pernoctar al refugi.  La ruta comença al costat oposat dels aparcament, a través d’uns petits pont sobre el riu d’aigua calenta del que es pot gaudir un cop s’acaba la ruta.

El camí comença ascendint lleugerament, fins a situar-nos al començament el camp de lava que travessarem. Des d’aquí les vistes de les muntanyes ja són espectaculars, i els colors sorprenen.

00:15 – Camp de lava: el camí va fent voltes per dins el camp de lava, amb roques negres i rugoses, amb sorprenents formes i vegetació. El camí es va dirigint cap al peu del cim que ascendirem, ja visible i sorprenent amb el colors que té.

00:40 – Fumaroles: després de sortir del camp de lava, el camí augmenta el pendent (segons l’època de l’any en aquest punt es poden travessar algunes comes de neu, sense massa problema. En aquest moment ja es pot olorar la proximitat de les fumaroles, per la olor a sofre que desprenen.

01:10 – Pujada cap a la carena: des de la zona de fumaroles, el camí va girant cap a la dreta, vorejant per sota tot el cim, per anar-nos portant per un camí no molt dret però si amb una pujada sostinguda fins a enllaçar amb la carena que ens portarà al cim.

01:30 – Cim del Brennisteinsalda (855 metres): sense cap dificultat s’arriba al cim del Brennisteinsalda, que a part dels colors que en tot moment ja em anat gaudint, ens mostra unes fantàstiques vistes de tota la zona de Landmannalaugar, i de tot el camí que em realitzat: tota l’extensió del camp de lava, la zona de fumaroles, el camp d’inici, etc…

Molt bones vistes dels cims veïns. Des d’aquí hi ha la possibilitat de seguir amb diferents rutes per assolir altres cims, així com continuar el trekking que va cap a Þórsmörk. Per a baixar del cim, hi ha la possibilitat de desfer el mateix camí o bé continuar per a fer una volta circular.

02:10 – Vall: per a baixar ens dirigim l’oest, per anar descendint pel llom de la muntanya (hi ha una sèrie d’estaques que marquen el camí). El camí davalla primer per zona pedregosa i després ja es va internant a una zona herbosa i molt florida, fins que un parell de punts més verticals ja ens deixen a la vall, plena de rierols de desglaç, que anem travessant fins a tornar al mateix punt on havíem sortit de la zona de lava.

02:30 – Landmannalaugar (550 metres): punt d’inici i final d’una ruta, curt i senzilla, però que té tots els al·licients del món per les fantàstiques vistes de la zona i per el paisatge  absolutament diferent del que estem acostumats a Catalunya.

I finalment, i per acabar la ruta, ens podem acostar a la zona de banys de Landmannalaugar. Un final rodó per la sortida.

Jordi Soldevila, 7 de juliol del 2008
Aadir nuevo comentario
Usuario de Madteam.net No usuario
Vista Previa 

 
MadTeam.net | Suscribirte a este blog | Creative Commons License Blog bajo licencia de Creative Commons. | compartir este enlace en Facebook